De första recentionerna av Diktfotoboken Kom Närmare

Dikten möter verkligheten i denna bok. För att i verkligheten kunna se det fotografierna visar måste du komma nära eller som här genom kamerans lins. Bilderna som visas är direkt kopplade till dikten och tvärtom. Med harmoniska färger visas styrka, det svaga och veka och i texten som hör till varje foto visas närhet och liv. Hög igenkänning från livet med upplevd styrka, besvikelse och svaghet. Dikterna belyser allt från lycka, tvåsamhet, besvikelse till att bli kvarlämnad i ensamhet, saknaden och en längtan efter något annat.
Så enkla och komplicerade är varje dikt att du i eftertanken möter djupet och känslan både som en vindpust och en smekning.”

Eva Kristina Lind Johansson

”Fotografier som får dig att se saker i din närhet på ett annat sätt än tidigare. Växter och föremål som på långt håll ter sig vardagliga och ofta skyndas förbi har Kristina Nilsson ge ett annat ljus när hon kommit dem riktigt nära. Precis som vi människor. Kommer man bara riktigt nära så ser man oftast skönheten men också fläckar, som man kanske inte såg på långt håll. Vackert och tankeväckande och fin poesi som väcker tankar därtill. Rekommenderas varmt!”

Okänd

Publicerad av Kristina M. Nilsson

I am a photographer, poet and writing on my first novel. My first Photo exhibition was at the gallery Telling Stories in Sundbyberg, Stockholm. The theme of the exhibition, and also the poetry book that was published at the same time, was about coming closer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: